Причини за теч на балконa

techna hidroizolatsiya na terasa 1, Хидростоп
Течна хидроизолация

Течът на балкони може да бъде сериозна опасност, особено ако теча бавно известно време, преди да го забележите. Има много и най-различни причини, но един пример е когато мембраната се е повредила поради неправилно приложение или е използван грешен продукт. За да се стигне до ремонт на балкона, трябва първо да се намери причината за проблема.

Виждали сме безброй мембрани да се провалят най-вече поради нанасянето, което се извършва по начин, по който продуктът не е бил разрешен да работи до пълния си капацитет, например нанасянето не е било достатъчно дебело или на мембраната не е било дадено достатъчно време да излекувам. Това са едни от най-честите причини, поради които балконските мембрани се провалят.

Откъде идват течовете на балкона?

Нека за момент се оттласнем от последствията. Винаги е предизвикателство, когато се опитвате да определите откъде идват течовете на а балкона. Ето няколко полезни съвета, когато търсите, да знаете какво точно да гледате.

Запушен ли е каналът на балкона, оттам откъде трябва естествено да изтича водата, след дъжд, след миене на балкона? Проверете ако това е така, водата ще се връща към терасата или ще попива в стената на балкона.

Добре ли е уплътнена дограмата на вратата, водеща към самия балкон? По-принцип е добре дограмата в дома ви да е качествено уплътнена, защото иначе на тези места може да се получи среда за проникване на влага.

Вижда ли се течът от долната страна на балкона? Ако това е така, проблемът е сериозен и трябва да се мисли за генерално решение.

Загнило ли е фугирането на плочките и изтича ли водата през фуга на хидроизолационната мембрана под плочките? Този проблем обикновено води до ефектът, който бе описан в предния случай.

Улуците функционират ли правилно? Вижте как водата слиза от покрива, стича ли се по-външните стени. Ако е така, водата потенциално може да се впива в цялата конструкция на стената.

Има ли пукнатини в гипсовата облицовка около балкона или външните стени в района?

techna hidroizolatsiya na terasa 4, Хидростоп
Течна хидроизолация

Правилно ли са запечатани зоните с плочките? Такива и други подобни въпроси биха могли да ви дойдат на главата при проблем с хидроизолацията на терасата. Отговорите защо се е получило така няма да помогнат, освен да дадат насока на майсторите как да решат проблема.

Ако регистрирате именно описаните проблеми след проведени наблюдения, ще знаете, че балконът е оставен да се разваля за дълъг период от време, а това вече е довело да имате много проблеми. Видими са процесите на гниене по стените, оцветяване на стени, повърхности и части от сградата, чупещи се плочки, развалящи се настилки и облицовки, и дори още по-неприятни конструктивни проблеми.

Всеки проблем регистриран при описаните наблюдения изисква ремонт на балкон. Той ще се направи след оглед от специалисти и след подробен анализ на проблема, за да се вземе най-правилното решение за ремонта. Сигурно е, че ще трябва да разчитате на опитни майстори, които не само ще отстранят проблема, но и ще предложат фундаментално решение за хидроизолация, чрез която да не се случват вече регистраните течове.

Design a site like this with WordPress.com
Първи стъпки