5 качества на хидроизолационните мембрани за покриви

Хидроизолационната мембрана за покрива се произвежда да бъде здрава, гъвкава, устойчива на разкъсване и еластична, така че да може да се разтяга, за да покрие пукнатини и да се „движи“ заедно с микроразместванията в сградите.  Следователно изборът на правилната хидроизолационна мембрана става основен когато се прави даден вид покрив. Тя може да бъде положена над структурна плоча и под завършващите керемиди. Това ще гарантира, че водата няма да проникне в структурната плоча на сградата

5 основни свойства на покривните мембрани за хидроизолация

Има определени свойства, които покривната хидроизолационна мембрана трябва да притежава, за да се противопостави на външните предизвикателства. Те са общи за всички видове мембранни изолационни покрития за покривите, но поради различната технология за производство,  те са в постигнати в различна степен.

UV издръжливост – покривите са изложени на слънце ежедневно, следователно тази защита е от съществена важност.

Висока гъвкавост – мембраната трябва да е достатъчно гъвкава, за да приеме каквато и да е форма, върху която е поставена.

Дишане – мембраната трябва да осигурява възможността сградата да “диша”, за да не се получава парников ефект в сградата.

Устойчивост на абразия – освен на вода, покривите са изложени и на много други стихии, които имат тенденцията да нарушават целостта му. Затова устойчивостта на абразия е много следена характеристика при тестването на моделите

Химическа стабилност – мембраните трябва да са много сигурни и безопасни решения, които не се разлагат и не носят вреда както за околната среда, така и за самите обитатели на сградата.

Видове покривни хидроизолационни мембрани

Битумна мембрана за покрив от модифицирани полимери – заради качествата си се използва в много горещ климат. От долната страна материалът е покрит с полимерен филм  с добавени специални графични елементи. От горната страна материалът е покрит с полимерен филм. Съвременните продукти са предназначени за монтаж като долен слой в двуслойна покривна система или като подложка за битумни керемиди на скатни покриви.  

Само битумните мембрани за покриви се нанасят със специална технология. Битуминозният слой се разтопява, а междинната армировка осигурява безшевна хидроизолационна мембрана за високи зелени покриви и плоски покриви. Предимството е, че може да се полага при зимни условия. Ако се интересувате от битумна мембрана цена, попитайте за такава в локалната търговска мрежа .

Самозалепваща се модифицирана битумна мембрана за покрив – този вид продукти  се опаковат и съхраняват в картонени кутии или са защитени с непрозрачна опаковка. Незащитените продукти не трябва да се съхраняват на пряка слънчева светлина, тъй като излагането на ултравиолетови (UV) лъчи може да повлияе на адхезивните свойства. Самозалепващите се модифицирани битумни мембрани са съставени от асфалт, полимери и лепкави вещества, и могат да съдържат минерални стабилизатори.

EPDM мембрана за покрив – този вид се монтират с помощта на свързващи лепила. Инсталацията е бърза и, което е по-важно, безопасна. Съвременните продукти са с отлични свойства, както и устойчивост на корозия и карбонизация, и са устойчиви на напукване при свиване.

Термопластични мембрани за покрив – те се отличават от другите покривни изолационни системи. Това е смес от полипропилен, етилен-пропилен и често е подсилена с полиестер. Термопластичните мембрани могат да бъдат по-евтини от другите опции за покриви. 

Течно нанесени мембрани за покрив – това е монолитно, напълно свързано покритие на течна основа, подходящо за много хидроизолационни покривни приложения. Тази система може да се нанася с четка, валяк или безвъздушно пръскане директно върху съществуващата повредена основа, за да се възстанови пълната устойчивост на атмосферни влияния защита.

Вашият коментар

Design a site like this with WordPress.com
Първи стъпки